DOBRY ZAWÓD TO PEWNA PRZYSZŁOŚĆ
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE NAJLEPSZYM WYBOREM
TWOJA KARIERA MOŻE BYĆ ZAPLANOWANA "KROK PO KROKU"
1. JEŻELI PODEJMIESZ NAUKĘ W BRANŻOWEJ SZKOLE I STOPNIA ZDOBĘDZIESZ WSZYSTKIE KWALIFIKACJE UPRAWNIAJĄCE DO WYKONYWANIA ZAWODU.
2. JEŻELI WYBIERZESZ TECHNIKUM PO ZDANIU EGZAMINÓW UZYSKUJESZ TYTYŁ TECHNIKA I WYKSZTAŁCENIE ŚREDNIE. PO ZDANEJ MATURZE MOŻESZ KSZTAŁCIĆ SIĘ NA UCZELNIACH WYŻSZYCH
PIĘCIOLETNIE TECHNIKUM
TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
TRZYLETNIA BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
TERMINY POSTĘPOWANIA REKRUTACYJNEGO I POSTĘPOWANIA UZUPEŁNIAJĄCEGO, W TYM TERMINY SKŁADANIA DOKUMENTÓW DO KLAS PIERWSZYCH PUBLICZNYCH SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
WYMAGANA DOKUMENTACJA NA POTRZEBY REKRUTACJI
TECHNIKUM
Podstawą udziału w postępowaniu rekrutacyjnym jest złożenie wniosku
o przyjęcie do szkoły wraz z wymaganymi załącznikami.
Wniosek o przyjęcie do szkoły kandydat wypełnia na stronie internetowej ponadpodstawowe-kalisz.nabory.pl .
Dokumenty kandydat drukuje i podpisane przez rodziców, składa w sekretariacie szkoły pierwszego wyboru wraz z załącznikami
Wypełniony wniosek wraz z załącznikami składa się we wskazanym terminie do dyrektora szkoły pierwszego wyboru.
Do wniosku załącza się:
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta